От 9 до 12 ноември киноманите у нас ще могат да видят едни от най-емблематичните филми на Република Корея от последните години. Селекцията ще бъде показана за първи път в киносалон в София, а именно в Дома на киното. Въпреки че тази година филмите са само четири, три игрални и един анимационен, качеството на продукциите не е за изпускане за всеки любител на азиатското киноизкуство.

"Детектив К"  - комедия, 2011
В края на XVIII век кралят се опитва да укрепи властта си, но мистериозните убийства на висши сановници и постоянните заговори не му помагат. За да се справи със ситуацията, той наема детектив К. Той влиза в серия комични, но и опасни ситуации, за да разкрие виновниците в този средновековен криминален екшън. 
(Дом на киното – 9 ноември 18:30)

"Моят Павароти" – музикален, 2013
Музикална драма по истинския случай на младия гангстер Ким Хо-чун, чийто живот се преобръща благодарение на учителя Сан-джин. Когато чува гласа на момчето, Сан-джин използва любовта към музиката, за да му помогне да започне нов живот, превръщайки историята си в песен.
(Дом на киното – 9 ноември, 18:30)

"Тайна мисия" – комедия, екшън, 2017
След като лидерът на престъпна банда от КНДР успява да избяга и да се укрие в Южна Корея, детективи от двете държави трябва да работят заедно, за да го заловят. Това е и най-новият филм в селекцията, носител няколко награди заради отличния прочит и пресъздаване на политическото напрежение на корейския полуостров.
(Дом на киното – 11 ноември, 17:30)

"Зелени дни"  - анимация, романтичен, 2017
Пълнометражна анимация за младата Соо-мин, която се премества в ново училище. Там среща Чол-со, който мечтае да бъде астронавт, и провалилата се спортистка И-ран. Тримата приятели споделят мечтите и страховете си по пътя на израстването и преживяват първите любовни емоции, които докосват и публиката с изяществото на класическите корейски рисунки.
(Дом на киното – 12 ноември 16:00)

Цена на билетите: 2 лв.