Много преди жените от кинематографичната вселена на Marvel да обединят усилията си за епичната женска сцена в Avengers: Endgame, Marvel прояви интерес към филм само с участието на всички жени от комиксите на Marvel. Но след като героините се обединиха в битка на финала на Endgame, феновете се запитаха кога ще видят женския филм по кината.

Актрисата Бри Ларсън потвърди, че тя, заедно със своите ко-звезди от Marvel, са водили разговори с президента на Marvel Studios Кевин Фейдж за това да превърне този филм в реалност.

По време на интервюто за церемонията Power of Women, капитан Марвел беше попитана дали женският филм е „реално обсъждан“ сред шефовете на Marvel.

"Ще кажа, че много от членовете на актьорския състав от Marvel отидоха до Кевин и казаха:" Ние сме в това заедно, искаме да направим това", обяснява Ларсън. „Какво означава това, нямам представа. Знаете ли, аз не отговарям за бъдещето на Marvel, но това е нещо, към което наистина имаме страст, обичаме го, чувстваме го и ако и достатъчно хора по света говорят колко много го искат, може би това ще се случи".

По-рано Фейдж вече изрази интерес към филм на Marvel само с жени, въпреки че не са установени твърди планове за зелена светлина на подобен проект. Напоследък Marvel поставя акцент върху повече самостоятелни филми за жени като Captain Marvel на Ларсън, които събраха над 1 милиард долара в световния боксофис по-рано тази година, и предстоящия филм Black Widow на Скарлет Йохансон, който се очаква по кината догодина. В жанра на филмите по комикси, продукциите насочени към жени са доказали, че се представят добре в бокс офиса, започвайки с Wonder Woman на DC, който направи над 800 милиона долара през 2017 г.

Виж още: Трейлъри, премиерни дати и цял миниепизод на едно място за феновете на Star Trek (ВИДЕО)

 

Тагове:
Още от Play