Според анализатора Минг-Чи Куо напредъкът на технологията за генеративен изкуствен интелект на Apple изостава значително от конкурентите и няма признаци, че компанията планира да стартира услуги с изкуствен интелект през следващата година.

В нова публикация в Medium, в която очертава как предстоящият отчет за приходите на Apple ще се отрази на акциите на компанията и на веригата за доставки, Куо обяснява, че компанията вероятно няма да отдели много време за обсъждане на ИИ по време на разговора си за приходите поради липсата на напредък в тази област. Съобщава се, че няма признаци, че Apple може да има планове да пусне или интегрира компютърни или хардуерни продукти с ИИ през 2024 г., което показва, че ИИ едва ли ще повиши цената на акциите на компанията или веригата за доставки в близко бъдеще.

Миналия месец Марк Гърман от Bloomberg заяви, че Apple работи по проекти за изкуствен интелект "Apple GPT", които биха могли да се конкурират с ChatGPT на OpenAI. Apple все още няма "ясна стратегия" за създаване на продукт за потребителите и макар че може да планира да направи "значимо" съобщение за изкуствен интелект през 2024 г., Гърман твърди, че засега няма конкретни планове.

По време на разговора за приходите на Apple през май Тим Кук заяви, че има "редица въпроси, които трябва да бъдат решени" с ИИ, и че е важно да се подходи "съзнателно и обмислено" към разработването. Кук посочи също, че Apple гледа на ИИ като на "нещо огромно" и планира "да продължи да го вплита в продуктите на много обмислена основа".

Снимка: Unsplash

Виж още: Нов зловреден софтуер може да даде на хакера контрол над вашия Mac без знанието ви