Още през март стана ясно, че Майкъл Бей планира да режисира екшън филмите Six Underground и Robopocalypse. Първият може да се похвали със сценарий на сценаристите Zombieland и Deadpool Рет Рийз и Пол Верник, и сега изглежда, че те са добавили звездата си в Deadpool в продукцията.

Тяхната компания Skydance обяви, че са си партнирали с Netflix за Six Underground и че Райън Рейнолдс е част от проекта. Подробностите са малко, но The Hollywood Reporter съобщава, че "сюжетът се върти около шест милиардери, които фалшифицират собствената си смърт и формират елитен екип, който да елиминира лоши момчета". Това звучи ... доста вълнуващо, а също и напълно противоречащо на съвремието. Наистина ли искате да загубите 90-120 минути, за да викате за милиардери? Ако Питър Тийл, Ричард Брансън, Бил Гейтс, Илън Мъск, Тим Кук и Уорън Бъфет се събраха, за да формират "елитен екип, който да свалят лошите", няма ли да искате героите ви да умрат весело още в първите десет минути?

Очарователно е да гледате Netflix да привлича режисьор след режисьор и е малко изненадващо да видите Бей като най-новия, попаднал в тази тълпа. Разбира се, творците ще отидат там, където са парите и творческата свобода, а в момента Netflix предлага и двете. Просто е интересно да се види, че Бей, който винаги се е възползвал от спектакъла, IMAX и 3D, сега се премества директно в хола на хората. Това не означава, че Netflix сега е неговият постоянен дом, но определено изглежда, че Six Underground е най-големият оригинален филм на Netflix на хоризонта до Bright 2 и The Irishman.

Тагове:
Още от Play