Хайпът около излизането на новата PlayStation 5 на Sony не стихва, като всеки месец получаваме по „лъжичка“ информация за конзолата, но досега не знаехме нищо конкретно относно цената. Ето обаче, че вече имаме цифра, която е извън спекулациите.

MediaMarkt в Швеция вече си е осигурил продажби за новия PlayStation 5, като конзолата е достъпна за предварителна поръчка в момента на цена от $1050. Твърде възможно е заедно с PS5 да бъдат пуснати в продажба и няколко игри с 4K 60FPS резолюция.

На пръв поглед изглежда, че новата PS5 няма да е евтина. Всъщност не би трябвало да е евтина, а говорейки за компютърни игри от висок клас при 4K 60FPS, цената от около 1000 долара звучи направо като добра сделка. Конзолните геймъри може и да се наслаждават в момента на цените за самите конзоли от порядъка на $300 до $400, но сега навлизаме в друга епоха, където явно хората нямат нищо против да похарчат $1000 за действително страхотна конзола, включваща в себе си изключително по-мощните Zen 2 и Navi архитектури от AMD както и 7nm технология.

Вижте още: Тествахме новия PlayStation 5. Хубаво де, не съвсем, но почти!

Още от Play