Sony обяви официално, че е продала 100 милиона PlayStation конзоли към крайни потребители. Това превръща именитата четвърта конзола на японците в най-бързо стигналата 100 милиона продадени бройки. Досегашният лидер беше отново хардуер на Sony – PlayStation 2. В случая на PS4 са били необходими 67 месеца, за да се стигне до заветното число от 100 милиона, докато на мастодонта PS2 – 69 месеца.

На трето място е Wii на Nintendo, достигнала 100 милиона за 79 месеца. Четвъртото място отново е отредено за конзола на Sony – оригиналният PlayStation е достигнал 100 милиона за 113 месеца.

Прочети още: The Irishman - първи силен трейлър на instant класиката на Мартин Скорсезе (ВИДЕО)

Любопитно сравнение можем да направим и за какъв период от време устройства на Apple като iPhone и iPad са се оказали в домовете на 100 милиона потребители.

В случая 31 месеца за iPad и 44 месеца за iPhone.

Трябва да отбележим, че по отношение на спечелени от платформата финикийски знаци само през последната година PS4 е генерирал по-високи приходи за Sony, отколкото PS2 през целия си период на съществуване. В случая говорим за хардуер, софтуер и услуги през двете платформи.

Припомняме, че Sony вече работи върху наследник на PlayStation 4, но впечатляващите продажби на конзолата означават, че притежателите ѝ още дълги години ще могат да се радват на качествен софтуер. Само до края на годината можем да очакваме first party игри от калибъра на Death Stranding, Concrete Genie и Marvel's Iron Man VR. Като следващата очакваме The Last of Us Part 2 и Ghost of Tsushima.

Тагове: