Водещи имена в стрийминг бизнеса обмислят да заклеймят споделянето на паролата за даден акунт с друг потребител като форма на пиратство.

Тъй като поддържането на акаунти в Amazon, Netflix, Hulu и HBO е доста скъпо, някои потребители прибягват до споделянето на пароли помежду си - с приятели, роднини, колеги или пък съквартиранти. Целта е да се намери по-евтина алтернатива от тези над 50 долара на месец, на колкото възлиза абонамента за услугите.

Но същите тези Amazon, Netflix, Hulu и HBO изглежда не са доволни от това и се готвят да вземат мерки за прекратяването на порочната според тях практика.

В резултат, ще се търсят начини да се ограничи едновременното стриймване на прекалено голям брой устройства, както и ще се въведат по-чести проверки, изискващи логване.

"Това е пиратство. Хората консумират нещо, за което не са платили. Колкото по-малко внимание се обръща на тази практика, толкова повече хората си мислят, че тя е нормална", категоричен е вицепрезидентът на ESPN Джъстин Конъли.

"Те ползват услугата по начин, от който не сме доволни. Трябва обаче да намерим начин как да ги превърнем в плащащи клиенти ", добавя Дейвид Уелс, изпълнителен директор на Netflix.

Тагове: