Тазгодишното издание на наградите "Еми" бе триумф за тв сериали, които може да гледате посредством различните стрийминг услуги. Хитове като Ozark на Netflix и Fleabag на Amazon Prime прибраха по няколко статуетки. Интерактивната драма Bandersnatch на Netflix взе само една награда, но показа, че новият формат също има бъдеще.

На церемонията в Лос Анджелис Бил Хейдър (Barry) получи за втора поредна година наградата за най-добър комедиен телевизионен актьор. Наградата за най-добра актриса в комедийната категория спечели Фийби Уолър-Бридж (Fleabag), която грабна и наградата за сценарий.

На Фийби Уолър-Бридж се наложи да излезе на сцената и за трети път, защото Fleabag получи и наградата за най-добър комедиен сериал.

Сериалът Game of Thrones спечели наградата "Еми" за най-добър драматичен телевизионен сериал. Осмият сезон на хитовия сериал на телевизия НВО печели за четвърта година. Това беше едва второто му отличие за вечерта, въпреки че получи номинации в 32 категории. Самият Питър Динклидж спечели наградата "Еми" за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал. Той играе във фентъзи сериала Game of Thrones на HBO.

Сериалът Chernobyl, разказващ за аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., спечели престижните награди "Еми" в три категории.

Изненада на церемонията тази година е отличието за най-добра драматична актриса за британката Джоди Комър, която играе сериен убиец в американската телевизионна поредица Killing Eve.

Виж още: Terminator: Resistance ви изправя срещу Скайнет през ноември (ВИДЕО)

 

Още от Play