2018 година определено е знакова за технологичната компания Epic Games. Fortnite се превърна в най-популярната игра в световен мащаб, помагайки на своя създател да бъде оценен на скромните 15 милиарда долара, пише The Wall Street Journal.

Според източник на TechCrunch печалбата на Epic за 2018 възлиза на меко казано, впечатляващите 3 милиарда долара.

Естествено, основният виновник рекордните резултати на Epic е Fortnite, използващ free to play модел на разпространение и генериращ приходи посредством продажба на дигитални артикули.

Създадената през 1991 година, американска компания споделя, че смазващият хит към днешна дата има 125 милиона играчи и на практика е комерсиалното лице на Epic Games.

Като компания, която не е публична, Epic не разпространява на всеослушание своите финансови резултати, но ако споменатата по-горе сума от 3 милиарда е вярна (отново - не говорим за приходи, а за чиста печалба), то можем спокойно да кажем, че на практика Fortnite е духовният наследник на Minecraft.

Припомняме, че в началото на годината маркетинговите анализатори предвиждаха печалбата на Epic да бъде около 2 милиарда долара.

Fortnite се предлага във версии за мобилни телефони (Android/iOS), Switch, PS4, Xbox One и PC.

Искам да бъда известен! 10 популярни типа YouTube видеа, които да създадете сами

---

Петте най-интересни возила на света

 

Още от Play