По информация на The Wall Street Journal, Niantic вече е оценена на 4 млрд. щатски долара. Създателят на супер успешната мобилна игра Pokemon Go достигна тази сума след успешно усвояване на инвестиция от 200 млн. Niantic все още не е публична компания, т.е. не е на стоковата борса.

Само преди година Niantic имаше пазарна стойност от около 2,7 млрд. долара. Изглежда инвеститорите продължават да вярват в компанията дори след като голямата мания по Pokemon Go драстично намаля. Играта все още е в топ 200 приложенията с най-много тегления, но не доминира класацията както преди 2 години при излизането си.

Наскоро Pokemon Go най-сетне представи мултиплейър режим от типа играч-срещу-играч (PvP) под формата на битки между треньори. Отдавна чаканата функция даде възможност на играчите да се бият един срещу друг със своите покемони, а също и стартира дискусиите за създаване на професионална Esports лига около играта.

В момента Niantic работи по съвместен проект с Warner Bros. за създаването на играта Harry Potter: Wizards Unite. Тя ще използва мобилна добавена реалност, по примера на Pokemon Go, за да слее реалния свят с този на магьосниците. Играта от вселената на Хари Потър се очаква през 2019 година.

Тагове: