През юли 2018 г. Netflix премахна потребителските ревюта в своята стрийминг платформа. Малко след това компанията премина към система за препоръчване на заглавия на база на това, което гледате през Netflix, и на простички реакции като палец нагоре или надолу за съдържание, което сте гледали.

Моментната система всъщност не е никак полезна и за мнозина това, че показва 72 процента съвпадение, не ги кара да гледат посоченото сходно съдържание.

Ако вие сте сред тях или просто искате алтернатива на препоръките на Netflix, може да използвате нова приставка за Chrome, която се нарича TV Charts и показва IMDB рейтингите във вашия Netflix акаунт.

За да се възползвате от екстрата, просто инсталирайте приставката и пуснете Netflix в Chrome, след което кликнете на бутона до всяка заглавие на филм или сериал, за да разкриете техните оценки директно от IMDB.

Така например статистиката за тв сериалите ще покаже оценките по всички епизоди и сезони, за да разберете лесно дали те заслужават гледане. Ще може да видите дали даден сериал е бил добър през цялото си излъчване, както и бързо ще откриете най-добрия епизод, от който да почнете да гледате.

TV Charts за Netflix работи както през Chrome, така и през Opera, където също може да използвате приставки на Chrome.

Виж още: Нов скоростен интернет рекорд прехвърля 50 Ultra HD Blu-ray диска за секунда

 

Още от Play