За трета поредна година The Witcher 3: Wild Hunt, култовата ролева игра на полското студио CD Projekt RED, е сред най-продаваните заглавия в Steam. И не говорим просто за местенце в ТОП 100, а за позиция в т.нар. Platinum Tier, в който влизат 12-те най-успешни във финансово отношение заглавия в платформата за дигитална дистрибуция.

В година, в която все повече слушаме за смъртта на соловите игри и как бъдещето на гейминга е в “игрите като услуги”, успехът на The Witcher 3 е доказателството, че големите компании са на грешен път. Вещерът отново е сред големите и супер популярни имена на година, като GTA V, PUBG, Ghost Recon Wildlands, Rocket League, DotA 2, CSGO и Divinity Original Sin 2, без към играта да са добавяни нови DLC-та или експанжъни. Тя е просто великолепна и изглежда всички го знаят.

Дали и догодина ще видим The Witcher 3 сред най-продаваните игри в Steam? От една страна, се надявам, че отговорът ще бъде “Да”. Че нови и нови хора са се докоснали до света на една от най-добрите игри на десетилетието. Но от друга страна, ако популярността на The Witcher 3 продължи след 4 и дори 5 години след излизането ѝ, то трябва да признаем тъжната истина, че през последните години твърде рядко получаваме истински добри игри, които да заслужават вниманието и парите ни.

Тук може да видите пълния списък със 100-те най-продавани игри в Steam.

Още от Play