Майкъл, Дуайт, Пам и останалата банда от Дъндър Мифлин се местят и те не се единствените хитови ТВ герои, които ще напуснат Netflix през следващите няколко години, за да се присъединят към нови стрийминг платформи.

NBC Universal обяви, че е платила 500 милиона долара, за да извади комедийната класика The Office от каталога на Netflix, считано от 2021 г. С това битката на медийното пространство за привличане на зрители към нововъзникващите платформи се задълбочава.

Disney бе първият в това отношение, разкривайки още през 2018 г., че ще извади всичките си филми от Netflix, за да ги предлага през своята Disney+. Очаква се Warner също да си прибере класиката от 90-те Friends, за да я предлага ексклузивно през собствената си услуга, която ще стартира скоро. Netflix и Warner се разбраха сериалът да остане още една година срещу 100 милиона долара, но след това вече няма да го гледате там. Друг коз за Warner са всичките 279 епизода от The Big Bang Theory, който никога не е бил наличен през Netflix.

Виж още: Джордж Клуни и Netflix обединяват сили

Битката за съдържание достигна невиждани граници след като Amazon наскоро плати 250 милиона долара за правата върху сериал по Lord of the Rings, който може да се превърне в най-скъпото ТВ шоу в историята.

Макар Netflix да каже „сбогом“ на The Office, създателят и голямата звезда на сериала не си отиват. Стийв Карел ще се завърне за пръв път на ТВ екран след The Office в комедията Space Force, на която той и Грег Даниълс са създатели.