Масовите промени в една компания, независимо от размера ѝ, винаги водят до сътресения. Както е известно - една промяна може да е за добро, но нещата никога не остават същите, каквото и да се случва - все пак това е основната задача на промяната, нали? Миналата седмица беше доста турбулентна за Twitter - след като Илон Мъск встъпи длъжност и започна да жонглира с предложения за платен абонамент на верифицираните профили и масови уволнения, в крайна сметка бъркотията се оказа по-голяма от очакваното. Освен че се наблюдава огромен отлив от потребители, времето на Мъск се попива от постоянни срещи с несигурните рекламодатели на Twitter, докато екипите се смаляват според предварително изготвени списъци, а инженери на Tesla пък демонстрират уменията си в съвсем нова среда - тази на социалните мрежи. В цялата тази какофония се появява и постът на Джак Дорси (по-познат като създателя на Twitter), който се "извинява", защото е позволил компанията да се разрасне до такава степен, че да причинява всички тези проблеми.

Изглежда няма лесно решение и следващите няколко седмици поне ще станем свидетели единствено на трудно взети такива. След масовото освобождаване на служители миналата седмица бурята определено се завихри, но сега Bloomberg излизат с доста изненадваща информация, че част от служителите са поканени да се върнат обратно. Позовавайки се на два източника в компанията, изданието съобщава, че явно са направени някои равносметки и е станало ясно, че някои служители са освободени "случайно" или без да е станало ясно, че техният опит е от съществено значение за изграждането на функциите, които Илон Мъск иска да внесе в платформата.  
Може би частичният опит по въвеждането на новата система за платена проверка е бил показателен, че 3800 уволнени е прекалено голямо число. Или пък е имало някакъв вид външна намеса, след като един ден по-късно Twitter оповести, че по всяка вероятност ще отложи пускането на тази функция до междинните избори в САЩ. Каквато и да е причината - ситуацията се заплита все повече и повече. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Twitter с по-ниска цена на абонамента и хиляди заплашени от уволнение