Към момента Netflix струва повече Disney, след като акциите на стрийминг компанията скочиха до най-високата си стойност в историята. Те се продадоха за 430 долара на брой, което никога досега не бе постигано. Това прави пазарната капитализация на Netflix 187 милиарда долара, което е малко повече от тази на Disney, чиито акции пък паднаха с 2.5 процента.  

Очевидно е, че инвеститорите очакват Netflix да се възползва много от коронавирус епидемията, която принуждава милиони хора да стоят у дома и да търсят развлечения.

Стриймингът изживява абсолютен бум по време на карантината, като в САЩ гледането на видео през интернет скочи повече от два пъти – точно 109 процента – през март 2020 г. Мобилният оператор АТ&T, който осигурява и интернет достъп, пък заяви, че на 20-и и 21-ви март отчита през мрежите си рекорден трафик за ползването на Netflix.

Междувременно карантината се отразява положително и на много други технологични компании – акциите на лидера в онлайн търговията Amazon удариха абсолютен рекорд при огромен скок на поръчките и компанията вече струва 1.1 трилиона долара. 

Виж още: Още една причина да си останеш вкъщи – новият брой на GoGuide идва директно на дивана ти

Тагове: