Въпреки че много фенове се надяваха филмът Venom да е с рейтинг R, официалната страница на Sony потвърждава, че продукцията ще е оценена като PG-13.

Изпълнителният редактор на Fandango публикува туит, в който спекулира, че причината за това може да е, че Sony все още се надява, че Venom и Spider-Man ще могат да се изправят един срещу друг в някакъв момент в бъдеще - сценарий, който би бил почти невъзможен, с оценка R.

Фенове могат да посочат успеха на франчайзите Logan и Deadpool като доказателство, че филмите за супергерои с рейтинг R се приемат добре от критиците и да бъдат финансов успех. Но продуцентите на тези филми успяха да оправдаят рейтингите си пред 20-th Century Fox с относително малки бюджети за филми с големи ефекти и звезди, които са съгласни на по-малко предплащане за тяхната работа.

Каквато и да е причината за рейтинга на Venom, много филми успяха да покажат своята тъмна страна, без да стигнат до рейтинг R, включително The Dark Knight. И винаги има възможност за нерейтинговани и преработени цифрови издания, ако на пода за рязане е останало достатъчно съдържание с по-твърдо острие.

Премиерата на Venom ще бъде на 5 октомври, няколко месеца преди появата на следващия голям филм за супергерой на Sony - "Spider-Man: In the Spider-Verse".

Тагове:
Още от Play