Скоро всички ще могат да гледат „Пазителите" (Watchmen). Имаме предвид по HBO. Емблематичният роман на Алън Мур и Дейв Гибънс ще получи своята тв адаптация. Компанията е поръчала пилотния епизод миналата година и сега потвърждава, че вече е удължила ангажимента за пълен сезон. Премиерата на сериала ще бъде през 2019 г., а Деймън Линделоф, познат ни като един от създателите на „Изгубените“ и The Leftovers, ще бъде негов сценарист.

Освен датата на пускане не са известни други подробности, включително броят на епизодите и за какво точно ще разказва поредицата, освен че „действието ще се развива в една друга реалност, където супергероите са третирани като престъпници“. HBO разкри част от актьорския състав - Дон Джонсън, Тим Блейк Нелсън, Луис Госет-младши, Аделайд Клеменс, Андрю Хауърд, - но от компанията не издават кой в коя роля ще влезе.

Дългогодишните фенове и последователи на „Пазителите" знаят, че писателят Алън Мур упорито се противопоставяше на всякакви опити за адаптации на романа, включително и на филма на Зак Снайдер от 2009 г. HBO отбелязва, че новата поредица ще „запази носталгията“ по комикса, но също и „ще създаде своя собствена атмосфера“.

„Сериалът няма да бъде едно към едно адаптация на комикса, нито ще служи като негово продължение“, коментира Линделоф.

Тагове:
Още от Play