Творческият директор на Dragon Age: Inquisition, Майк Лейдлоу, се присъединява към екипа на Ubisoft Quebec - водещото студио в създаването на Assassin’s Creed: Odyssey. Той поема поста на творчески директор на необявен проект на студиото.

Ветеранът от канадското студио Bioware напусна компанията в края на 2017 г. след повече от 14 години работа. В Bioware Лейдлоу беше главен писател на Jade Empire, главен дизайнер на първите две игри от поредицата Dragon Age и творчески директор на хитовата Dragon Age: Inquisition.

Лейдлоу обяви присъединяването си към Ubisoft в пост в LinkedIn. В него той признава, че от няколко месеца работи като консултант към квебекския офис на Ubisoft, и споделя: “През месеците, през които работих с екипа тук, бях наистина впечатлен от комбинацията от страст и суров талант в студиото. Ако сте играли отличната Assassin’s Creed: Odyssey - по-голямата част от която бе разработена тук, в Квебек, - вече знаете какво може да донесе тази комбинация”.

Пожелаваме много успехи на Майк Лейдлоу в новото му начинание. Междувременно обаче няма как да не бъдем разтревожени за състоянието на следващата Dragon Age игра на Bioware. Студиото загуби множество талантливи разработчици през последните няколко години и това се отрази пагубно на Mass Effect: Andromeda. Дано Anthem избегне същата съдба.

Тагове:
Още от Play