Грант Имахара, инженерът, който бе сред водещите на Mythbusters по Discovery и White Rabbit Project в Netflix, внезапно почина на 49-годишна възраст.

„Той беше важна част от нашето семейство и наистина прекрасен човек. Нашите мисли и молитви са със семейството му", пише Discovery. 

Според The Hollywood Reporter Имахара е починал от мозъчен аневризъм. След кариера като инженер в отделите THX и ILM на Lucasfilm, той се присъединява към Mythbusters в третия сезон на шоуто, но напуска през 2014 г. заедно с ко-водещите Кари Байрън и Тори Белечи; триото се събра отново за проекта White White Rabbit на Netflix през 2016 г.

Грант Имахара беше активен в общността на бойните роботи, редовно се появяваше на събитията BattleBots в началото на 2000-те със своя робот Deadblow и по-късно се завръща там като съдия. В Mythbusters обикновено създаваше роботите, нужни за експериментите, или се занимаваше с компютърна и електротехническата част по митовете. През 2018 г. Имахара беше водещ на „Дом на бъдещето“: уеб сериал, копродуциран от The Verge и Curbed.

„Нямам думи“, каза бившият водещ на Mythbusters Адам Савидж в Twitter. „Бях част от две големи семейства с Грант Имахара през последните 22 години. Грант беше наистина блестящ инженер, художник и изпълнител, но също така толкова щедър, добър и нежен човек. Работата с него беше толкова забавна. Ще ми липсва приятелят ми.“

Снимка: shutterstock

Виж още: Има ли край Вселената?

 

Още от Play