YouTube отдавна поддържа свой собствен език на дизайна, който го отличава от другите приложения на Google. Сега YouTube за Android тества донякъде забележителен редизайн, който заменя раздела Library с You.

При този тест YouTube премахва аватара на вашия профил в горния десен ъгъл и го премества в долната лента. Той служи като икона за новия раздел You, който съчетава функционалността на предишното меню на профила. Във всички приложения на Google тази снимка на профила е на едно и също място и този редизайн на YouTube нарушава тази последователност. Тя донякъде напомня на Instagram и други приложения за социални медии, което може би е целта.

Информацията за канала ви се появява на първо място заедно с бутоните за Switch account, Google Account и Turn on Incognito. Достъпът до настройките на приложението се осъществява от иконата на настройки, която се появява само на тази страница и е по-бърза за достъп от преди.

Следват раздели като History и Playlists, като последният вече не е непрекъснат списък, което е голяма промяна в използваемостта и отразява факта, че това вече не е част от Library. Въпреки това може да се твърди, че е по-малко важно основното приложение на YouTube да има такава, отколкото YouTube Music или TV.

Всичко останало изглежда, че не е променено, а потребители докладват за промяната по различно време - което означава, че някои може и да почакаме.

Снимки: Unsplash

Виж още: Най-накрая ще можете да редактирате видеата си и в YouTube