Според техническия екип на YouTube Creator YouTube тества нов начин за прескачане до най-добрите части от видеоклиповете с помощта на изкуствен интелект. Функцията се тества и засега е достъпна само за избрани потребители на YouTube Premium в САЩ. Тя използва данните за поведението на потребителя при гледане и изкуствения интелект, за да предсказва и прескача частите, до които наблюдателите биха искали да стигнат.

Когато потребителят докосне два пъти екрана, за да прескочи напред, нов бутон на отговарящите на условията видеоклипове ще прескочи напред до предсказаното от AI място във времевата линия. Това тестване следва неотдавнашните усилия на компанията да направи YouTube по-функционален и ангажиращ чрез нов дизайн.

Като цяло това изглежда разумна стратегия от страна на YouTube, която добавя нова причина за преминаване към Premium.

Не се знае дали след тестването тази функция ще се превърне в редовна, нито пък екипът споменава дали тя ще бъде достъпна за потребители, които не ползват Premium. Въпреки това би било странно щедро от страна на рекламна компания да предложи на неплащащите потребители начин да обезценят рекламните места във видеоклиповете в името на удобството.

Засега ще трябва да видим как ще протече тестът.

Снимка: Unsplash

Виж още: За да удължите живота на литиево-метална батерия за електромобил, просто я изхабете и я оставете да престои

 

Още от Play