Тази история е прекалено шантава дори за Устатия наемник. Прекратеният наскоро анимиран сериал с Deadpool вероятно не е видял бял свят заради скандален сценарий с двусмислени и расистки изказвания.

Написан от чернокожия актьор Доналд Гловър и брат му Стивън сценарий съдържал някои противоречиви нападки срещу тв индустрията, FX, Marvel и президента Доналд Тръмп.

Самият Доналд Гловър публикува 15 страници от сценария, в които разсъждава от името на комикс антигероя какво се е случило.

"Може би сега не е моментът за още един агресивен бял мъж, обичащ оръжията, който да беснее по телевизията... освен президента!", гласи само една от репликите.

"Дали сериалът е прекратен заради... расизъм? Но сценаристите са чернокожи, много от препратките също. Чух, че са надхвърлили бюджета за храна, поръчвайки ямайски гозби поне веднъж в седмицата", продължава тирадата.

ТВ каналът FX обяви, че къса отношенията си с братята Гловър заради "творчески различия". Слуховете твърдят, че шефовете на Marvel също са оказали натиск сериалът да не се случи в този вид. През март 2017 г. компанията поръча един сезон от десет серии от серийна анимационна екшън комедия за възрастни с Deadpool. FX и Marvel ще продължат да си сътрудничат по сериала Legion.

Тагове: