Според последните прогнози на Deloitte, 2010 година се очертава да бъде „Годината на таблетите“. В тази връзка, едно от интересните предложения, на което си струва да обърнете внимание е Archos 9 Pctablet.Той вече се предлага на българския пазар и може да ви осигури дълги часове забавление в къщи, докато сте на почивка или пък пътувате.

Таблетът е с компактни размери за продукт с такива възможности и има комфортно ниско тегло – заедно с батерията тежи едва 800 грама, което ви позволява да го държите удобно само с една ръка.Материалите, от които е направен плейъра са качествени, сглобките са плътни, а бутоните изглеждат достатъчно издръжливи, за да не ви създават проблеми дълго време. Дисплеят му е 8,9-инчов резистивен LCD с резолюция 1024х600 пиксела и предоставя чудесно зрително пространство, независимо дали преглеждате страница в интернет или гледате някое клипче.

Процесорът, който се грижи за добрата работа на Archos 9 Pctablet е Intel Atom Z510 1.1 GHz, а видеокартата му е вградена – Intel GMA500. С тяхна помощ ще можете лесно да се наслаждавате на Full HD видео с 1080p резолюция!Не може да не споменем и операционната памет на устройството, която е 1GB, а свободното пространство за съхранение на файлове плюс операционна система – 60GB. Това е напълно достатъчно, за да запазвате без притеснение множество компресирани филми, снимки или видеоклипове.

Пълния текст ще намерите в 105 брой на списание HiComm за февруари 2010 г.