ASUS ROG Strix SCAR III e впечатляващ геймърски лаптоп с най-новите процесори и видеокарти на Intel и NVIDIA и най-бързото NVMe SSD.

Дизайнът е всичко

Тестваме ASUS ROG Strix SCAR III G731G. Това е 17-инчов модел от висок клас, а първото, което ни прави впечатление е изключително високото качество на изработка на алуминиевия корпус. Усещането е зa солиден и стабилен лаптоп, създаден от висококачествени материали.

За мощността на хардуера, който се крие вътре догатваме по огромните отвори за циркулация на въздух отзад и отстрани, и за масивните радиатори, които се виждат през процепите. При размер 399x293x26.2 мм и тегло от 2.85 кг., това е солиден 17“ модел, в който ASUS са направили и невъзможното, за да съберат хардуер от най-ново поколение.

Хардуер от последно поколение

Asus залагат на най-новото, 9-то поколение Intel Core процесори, като имате избор от Intel Core i5-9300H през страхотния 6-ядрен i7-9750H, чак до върховия 8-ядрен i9 9880H с 16MB кеш и скорост до 4.8GHz!

Графичните ускорители също са от най-добрите на пазара: от NVIDIA GeForce GTX 1660Ti, през GeForce RTX 2060, до рей-трейсинг звяра GeForce RTX 2070. Това са карти, които ще ви позволят да играете всяка една съществуваща игра на високи детайли на графиката и fullHD. RAM паметта е 16GB DDR4 на 2666MHz, но всеки с по-сериозни намерения би следвало да си поръча ъпгрейд до 32GB, за да си гарантира спокойно бъдеще.

Най-силно впечатление прави ултрабързият M.2 NVMe PCIE 3.0 SSD с капацитет от 128 до 1TB, на който Widnows 10 PRO се стартира за няколко секунди, а loading времената в игрите са в пъти по-ниски, спрямо онези които сте свикнали да наблюдавате на по-стари машини.

Екранът – най-важното за гейминга

Каквото и да си говорим, всички ние играем на хардуера, но действията, които се развиват на екрана са най-важното за нас. Ето защо бледите цветове, накъсването и размазването на изображения може да развали цялостното усещане за гейминг, дори и на най-добрия лаптоп.

Нашият G731G модел пристигна с 17.3-inch Full HD (1920x1080) IPS панел, със 144Hz опресняване, 3ms скорост и 100% sRGB покритие на цветовата гама. По-впечатляващ, обаче е екранът на по-малкия модел: 15.6“ 1920x1080 IPS екран с изумителните 240Hz опресняване. Това означава, че ASUS ROG Strix SCAR III G531G има най-бързият екран на планетата!

Вижте още: Новите тарифи могат да оскъпят безбожно лаптопи и таблети

 

Нашите впечатления

Никога досега не сме тествали толкова бърз геймърски лаптоп. Всичко: от инсталирането на игрите, през зареждането на save-ове или стартиране на програми се случва моментално. Клавиатурата е с отделна RGB подсветка за всеки клавиш, което освен че е красиво, би могло да бъде и функционално. При писане и игра е солидна и здрава, подходяща за тежки натоварвания.

При продължително натоварване вентилаторите се чуват, но далеч по-малко отколкото при конкурентни модели. Впечатлени сме от термалните решения, които позволяват огромно количество въздух да охлажда централния и графичния процесор, запазвайки нивата на шум от перките ниски, а при слабо натоварване, лаптопът е напълно безшумен.

Най-голяма радост за окото, буквално е фантастичният екран. При този модел, за разлика от други ASUS ROG, той не е 4К, но скоростта с която наблюдавате действията при фреймрейти над 100-150 кадъра в секунда ще ви накара да се влюбите в този лаптоп.

Всички технически данни на модела, можете да видите на официалната страница на Asus ROG Strix SCAR III.

 

Вижте още: Asus представи нови елегантни лаптопи с по два екрана

Оцени:
Рейтинг: 4