Според нов доклад на Bloomberg биотехнологичен предприемач е открил извора на младостта. 45-годишният Брайън Джонсън се надява да промени естествения ход на времето и да придобие здравословното състояние на 18-годишен, като премине през интензивна експериментална програма, управлявана от данни, наречена Project Blueprint. Докладът предполага, че на Джонсън може да му се наложи да похарчи до 2 милиона долара за процедурите, като вече има доказателства, че може би той е поел по правилния път. Резултатите от първия направен тест сочат, че той има сърце на 37-годишен, кожа на 28-годишен и бели дробове на 18-годишен. Програмата се ръководи от Оливър Золман, 29-годишен лекар, който нарича себе си „доктора за подмладяване“, и разполага с екип от повече от 30 здравни експерти.

 

Въпреки че все още е в експериментален етап и непрекъснато се правят промени, здравната програма се състои от интензивен дневен режим от внимателно подбрани добавки, хранене, упражнения и набор от телесни тестове. Джонсън се събужда в 5 сутринта, за да приеме комбинация от добавки, сред които ликопен, метформин, куркума, цинк и малка доза литий. 
Диетата му е комбинация от вегански ястия, с ограничение до 1977 калории дневно. Тренировъчният му режим е ежедневен, като в него впечатление правят трите високоинтензивни тренировки седмично. На регулярна база се изследват показателите, като се извършват кръвни изследвания, ядрено-магнитен резонанс и колоноскопия.  
Всичките му усилия през 2021 г. се равняват на това, което Джонсън твърди, че е световен рекорд за епигенетично обръщане на възрастта от 5.1 години. 
Джонсън също така се надява да насърчи другите да следват неговата програма, базирана на данни и медицина, като превърне безмилостното преследване на младостта в състезание. 
Наскоро той стартира уебсайт, наречен Rejuvenation Olympics, който показва „епигенетична класация“, класирайки 1750 души в света, които се борят срещу времето.

Снимки: Rejuvenation Olympics

Виж още: Земното ядро спря да се върти и може би сменя посоката си на въртене - какво означава това за човечеството?