Предаването на вкусове по интернет е технология, чиято реализация се обсъжда от години, но винаги изглежда крайно футуристично.

Екип учени от Сингапур обаче иска да я реализира в пълния й потенциал. Технологията ToIP или Taste over IP позволява изпращане на данни за различни вкусове, които се възпроизвеждат чрез слаби електричество. Комбинацията от солено, сладко, кисело и горчиво може да създаде приблизително точна версия на всеки вкус. Технологията е приложима във гейминга, телевизията и медицината, но вероятно ще се прилага и в ресторанти, давайки възможност за опитване на вкуса на дадено ястие, без то да бъде сготвено.

Дигиталната близалка е важна част от концепцията. Тя симулира захарния удар, който настъпва след консумация на сладкиши и други сладкарски изделия, при това без вредните ефекти. Не пропускайте долното видео.

А какво ще кажете за тези носталгични парфюми?

Тагове: