Dropbox пусна ново Windows 10 приложение, предназначено предимно за таблети, работещи с най-новата операционна система на Microsoft.

Най-интересната добавка в новото приложение на Dropbox е поддръжката на Windows Hello, с която потребителите на Windows 10 могат да отключват устройствата си с лице. Windows Hello изисква специална камера, която да разпознава лицето ви, но ако имате съвместим компютър или таблет (Surface Pro), ще можете да подсигурите вашите файлове в Dropbox много по-лесно.

Dropbpx е сред първите сериозни приложения, които добавят интеграция с Windows Hello, и това дава надежда, че ще видим още големи приложения, които ще направят същото. Windows Hello също така работи с четци на пръстови отпечатъци, така че всички съвместими устройства ще могат да отключват файловете в Dropbox с този метод.

Новото Dropbox Windows 10 приложение предлага дори влачене и пускане на файлове и уведомления за споделени папки и покани. Ако сте заинтересувани да опитате новото приложение, можете да го намерите в Windows Store.

 

Прочетете още: Microsoft България стартира програма за насърчаване на малкия и средния бизнес