Microsoft подготвя превю на най-новата версия на Windows Phone по-късно този месец. Компанията пусна приложението Phone Insider този уикенд, което дава предварителен достъп до ъпдейти за платформата. Това става малко преди медийното събитие на 21 януари, когато компанията ще разкрие плановете си за Windows 10 за телефони и таблети.

Според източници на The Verge компанията ще направи дема на множество функции, които са насочени към Windows 10 на телефони. Сред тях ще са промени в интерфейса, с които се цели по-голямо сближаване между мобилната операционна система, десктоп версията ѝ и гейминг конзолата Xbox One. Също така Microsoft ще добави светла и тъмна тема в десктоп версията, които ще съвпадат с версиите за телефони и таблети.

Софтуерът, който вътрешно Microsoft наричат Windows Mobile и Windows 10 Mobile, ще е комбинация от Windows Phone и Windows RT. Компанията иска да се възползва от универсалния модел на приложенията, с което цели да направи така, че таблетите и телефоните да подкарват еднакъв софтуер. Редмъндският гигант ще покаже повече детайли за разработчиците и плановете си около приложенията на Build, докато на 21 януари ще се фокусира върху потребителските функции на двете версии на Windows, като може дори да разберем името на новата система, която комбинира Windows RT и Windows Phone.

 

Вижте и най-интересните функции на Windows 10, за които знаем.

Тагове: