Groopic (Android, iOS)


sGroopic е приложение, което ще реши един от основните проблеми при снимането с фотоапарат, а именно ще добави в портретната снимка човека, който всъщност прави снимката.

Няма начин да не ви се е случвало да сте някъде навън с приятели и да поискате от непознат човек да ви направи обща снимка. Макар това да е решение, понякога обстоятелствата не са подходящи и така се налага да правите две общи снимки – една, на която са всички без вас (докато снимате) и една обща с вас, но без друг човек от компанията.

Groopic решава този проблем, като ви позволява да направите два кадъра като при всеки един се сменят хората, които снимат, а накрая софтуерът обработва двете снимки и добавя липсващите хора. Вашата задача е единствено да маркирате, кои хора трябва да попаднат във финалния кадър. Това е. Приятно ползване.

Забележка: За съжаление Groopic не налично за всички Android устройства. Ето и списък с поддръжаните: Nexus 4/5/7/10, Samsung Galaxy S3/S4, Note/2/3, HTC One/One X, Moto X/Moto G, Sony Xperia Z/Xperia Neo... и разбира се безсмъртния HTC HD2!

 

Цена: Безплатно

 

 


Изтегли приложението от Google Play Store, Apple App Store

 


 

Lumos - Icon Pack (Android)

 

sАко обичате да персонализирате Android устройството си, то приложението Lumos ще ви предостави пакет от икони + базирана в „облака“ галерия от тапети за екрана на вашия смартфон или таблет.
Иконите имат мека цветова палитра и красиво извити краища, а от наличните 1480+ вие със сигурност ще откриете тези, които пасват на стила ви.

Дизайнерите, които са ги създали, са добавили сянка в тях, която контрастира с матовия външен вид на другите елементи. Тези икони са проектирани да не натоварват очите, а меките тонове им позволяват да се слеят с подходящи тапети. Lumos ще ви накара да се влюбите отново в началния си екран.

 

Цена: 2,85 лв.

 

 


Изтегли приложението от Google Play Store


 

Peek Calendar (iOS)

 


s„Добрите творци копират, великите творци крадат" - Стив Джобс. Помните ли тази фраза?
За тези от вас, които използват iOS приложението Clear, виждайки Peek Calendar, веднага биха казали, „това е дословно копирано“. И докато разработчиците от Square Mountain със сигурност не са откраднали нищо, те вероятно са били привлечени от няколко дизайнерски елемента.

Peek Calendar е много, много красиво календар-приложение, което има супер приятен интерфейс, реагиращ на вашите докосвания. Когато докоснете ден от седмицата, той се разгръща пред очите ви точно като сгънат лист хартия, за да ви покаже записаните за изпълнение задачи. А самото записване на задачите става изключително интуитивно, чрез няколко прости плъзвания на пръст по екрана за настройка на ден, час и т.н.

Но две от функциите правят особено добро впечатление.
Ако разклатите iPhone-a си, докато приложението е отворено, на екрана ви ще изскочи най-скорошното събитие от календара ви, а това определено ще ви спести време.

Втората приятна функция се отнася до светлочувствителния сензор, намиращ се точно над екрана, защото, ако покриете с длан дисплея, в горната си част той ще се затъмни и ще ви покаже текущия час. Това, разбира се, не е всичко, но за да придобиете по-добра представа, вижте видеото.

 

Цена: $1,99

 

Peek Calendar from Square Mountains on Vimeo.

 


Изтегли приложението от Apple App Store


 

Scribe (iOS)

 


sScribe ви позволява да копирате нещо от вашия Mac директно на вашето мобилно устройство, чрез Bluetooth.

Копирайте текст, интернет адрес, число или малки изображения и просто натиснете COMMAND + SHIFT + X, за да прехвърлите незабавно избраното съдържание от вашия Mac към вашите iOS устройства.
Scribe използва Bluetooth (4.0) Low Energy™ технологията, която постоянно поддържа вашите устройства сдвоени и осигурява сигурна връзка между тях, без да стопява живота на батерията им. Можете буквално да използвате Scribe по цял ден и да не се притеснявате, че батерията на вашия iPhone и iPad ще се изтощи от това.

 

Цена: $2,99

 

 


Изтегли приложението от Apple App Store


 

Vocal Camera (WP)

 

sС това Windows Phone приложение ще може да правите снимки, без да докосвате екрана на смартфона си, защото за целта ще използвате гласа си. Това е изключително полезна опция, защото дори замества функцията самоснимачка, която ви ограничава в определено време, през което трябва да сте готови за снимка.

Благодарение на Vocal Camera вие може да превключвате между предната и задната камера, да избирате дали да бъде използвана или не светкавицата, да избирате режим на снимане и дали да се визуализира решетка (grid) на екрана за по-добро определяне на позицията. И най-хубавото е, че може да се сдобиете с Vocal Camera приложението напълно безплатно.

 

Цена: Безплатно

 

 


Изтегли приложението от Windows Phone Store


 

Electro Drum Pads

 

sДръм-енд-бейс (drum and bass) е електронен музикален стил, който има огромен брой фенове по-света. Той се характеризира с бързо темпо и дълги бас линии. Той е много популярен сред диджеrте и в хаус средите, и изобщо в нощните клубове. Но за да правите такава музика, ви трябва специален диджейски пулт, или поне досега. Благодарение на смартфон технологиите сега перфектната дръм машина се пренася на екрана на вашия Windows Phone.

Когато стартирате приложението Electro Drum Pads, ще видите 12 цветни квадрата, като всеки от тях има индивидуален звук при докосване. Имате ли чувство за ритъм? Проверете сами и ако сте добри, може да направите невероятни неща! Успех.

 

Цена: Безплатни

 

 


Изтегли приложението от Google Play Store, Apple App Store, Windows Phone Store