Първият сателит на SES, предназначен за мисия в геостационарна трансферна орбита, днес беше успешно изведен на борда на ракета „Союз“ от космическия център Куру, Френска Гвиана.

SES-15, както е наречен сателитът, ще бъде разположен на орбитална позиция 129 Запад и ще бъде оборудван с 16-Кu-честотни транспондери (36 MHz еквивалент), както и с HTS (Ku-честотна високоскоростна връзка) възможности за Северна Америка, Мексико, Централна Америка и Карибите. Той има и специално оборудване под формата на електрическа задвижваща система за маневриране в орбита.

Високопроизводителните технологии на борда на SES-15 ще осигурят оптимизирано и гъвкаво покритие за големи доставчици на услуги за глобална свързаност и развлечение по време на полет (IFC / IFE), като Global Eagle Entertainment, Gogo и Panasonic Avionics. В допълнение SES-15 има специален широкообхватен лъч, който ще направи възможна доставката на живо телевизионно съдържание по всички маршрути за полети в САЩ, включително Хавай и Аляска, Канада, Карибите и Мексико. Тази уникална комбинация от лъчи позволява на доставчиците на IFC / IFE да оптимизират използването на HTS капацитет за интернет трафик и широко георгафско покритие за излъчване на съдържание.

SES-15 има и елемент за системата WAAS. Неговото присъствие означава, че Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) ще може да прецизира глобалната система за позициониране (GPS) и по този начин да подобри точността, целостта и достъпността на системата за целите на авиационната индустрия.Мартин Халиуел, главен технологичен директор на SES, коментира, че това е първият от общо три хибридни спътника, които имат както широкообхватни лъчи, така и висока мощност. „SES-15, заедно с хибридния сателит SES-14, който ще бъде скоро изведен редом до нашите съществуващи спътници в орбита, предлагат най-устойчивата платформа за авионавигационна връзка в Северна Америка", добави Халиуел.

"SES е дългогодишен партньор и ние се радваме, че сме част от това важно събитие в обслужването на непрекъснато растящите авиационни технологии, чрез успешното стартиране на SES-15 на борда на ракета „Союз““, коментира в прессъобщение Стефан Израел, главен изпълнителен директор на Arianespace.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от HiEnd

Как точно захарите спомагат развитието на рак? Вече имаме отговор

86 | 18.10.2017