Дeн след като представи Huawei Mate 10 и Huawei Mate 10 Pro, сега Huawei показа и своя Mate 10 Lite - нов смартфон, комбиниращ мощност и производителност с функция, уникална за апаратите на компанията.

За пръв път Huawei предлага модел с двойна предна и задна камера. Селфи сензорите са съответно 13 МР и 2 МР за идеални автопортрети, докато любителите на мобилната фотография със сигурност ще оценят и двойката 16 МР/2 MP задни камери с опция за боке ефект, артистични снимки и оптимизация за работа при слаба светлина.

Mate 10 Lite носи и още една "първа" характеристика за телефони на Huawei. Това е новият FullView дисплей с 18:9 съотношение при висококачествен 5.9-инчов екран. Той заема цели 83 процента от корпуса и предлага красив широкоъгълен изглед, еднакво удобен за игри, приложения и мултимедия.

Телефонът се захранва от 8-ядрен чипсет Kirin 659 и разполага с 4 GB RAM памет. Наличното място за съхранение е 64 GB. Операционната система е Android 7, върху който е поставена най-новата версия на собствения ЕMUI интерфейс. Батерията е с голям капацитет - 3340 mAh, има и скенер за пръстови отпечатъци, снабден с умна функция, така че всеки път измерванията да бъдат по-точни и сигурни.

Накрая, но не и по важност Huawei Mate 10 Lite разполага с аудио системата Huawei Histen за особено плътен и качествен звук при игри, музика и видео.

Всеки компонент – камерите, сензорът за пръстов отпечатък, USB изходът, сензорите на камерите и светкавицата – е прецизно позициониран от двете страни на устройството, за да имаме дизайн, който е толкова красив, колкото и интуитивен за използване.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

Вижте най-добрите телевизори за 2018 г. (видео)

13 | 19.11.2018