Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
06.декември.2016

Amazon Snowmobile е истински камион с гигантски твърд диск

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 1638 пъти

Amazon анонсира нова услуга за ъплоудване на огромни количества данни в облачните сървъри на Amazon Web Services. Наречен Snowmobile, това е съвсем реален грамаден камион с 18 колела, съдържащ контейнер с твърди дискове.

Той, разбира се, не е предназначен за потребители, които искат да съхранят в облака своята колекция от снимки или клипове, а за данните на цели компании като например архивът на някое филмово студио или сателитните снимки на правителствена служба.

Amazon Snowmobile ще отиде до централата на компанията, която се нуждае от тази услуга, и ще свърже своите твърди дискове към сървърите ѝ с фибровръзка. Така камионът може да прехвърли до 100 петабайта - това е един милион гигабайта - данни, да се върне обратно до дата центровете на Amazon и да ги качи в облака. Amazon Snowmobile е разширение на съществуващата услуга Amazon Snowball, която поддържа дискове до 10 ТВ. Интересното е, че макар на пръв поглед физическото придвижване на дисковете с камион да изглежда непрактично, то се оказва по-бързо от директното ъплоудване. Изминаването на разстоянието от Ню Йорк до Лос Анджелис и качването на данните отнема само десет дни.

Цената обаче не е евтина - пълният капацитет на Amazon Snowmobile струва около 500 000 долара. Срещу това получавате и физическа охрана и GPS проследяване.

Виж още: Нищо не демонстрира лукса така, както тази аудио система за 21 000 долара с части от Lamborghini
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт