Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
10.януари.2017

Nokia работи по създаване на свой интелигентен гласов асистент, наречен Viki

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1111 пъти

Nokia явно иска да се завърне ударно на смартфон пазара и според нов слух компанията ще се включи в „надпреварата“ на гласовите асистенти със свой собствен, наречен Viki.

Nokia (тук става въпрос за Nokia Solutions and Networks, а не HMD) е подала молба за запазване на тази търговска марка в Европа, която според заявлението ще бъде използвана за мобилни и уеб-базирани "асистенти, работещи с цифрови данни с гласово базиран интерфейс".

В момента това е всичко, което знаем за заявката за запазване на ползване на името. Nokia е отказала коментар по тази информация.

Само преди броени дни HMD, компанията, която използва марката Nokia, пусна Nokia 6 в Китай. Въпреки че потребителите очакват много, устройството не се различава от своите конкуренти в пазар, наситен с Android устройства. Именно гласовите асистенти са нещо, върху което всички големи производители работят. Въпреки че задачата изглежда най-лесна за Google, тъй като софтуерния гигант разполага с огромна база от данни, Apple има своята Siri, Microsoft - Cortana, а ако можем да разчитаме на последните слухове, Samsung също работят върху нещо голямо. Могат ли Nokia Solutions and Networks да влязат в интересно партньорство с HMD, за да прославят отново марката в смартфон сегмента? Това със сигурност в момента влиза само в сферата на добрите пожелания, но нямам търпение да видим раздвижването около този бранд.

 

Прочетете и това: Официален анонс на Nokia 6 с Android
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност