Amazon обяви, че е подписала договор с отстранените Top Gear водещи Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд за ново автомобилно шоу. Звездите от супер популярното автомобилно предаване по BBC по-рано тази година напуснаха телевизията майка, след като Кларксън беше уволнен, защото удари продуцента на Top Gear. Почти веднага след разразилия се скандал се появиха слухове, че тримата ще започнат ново шоу по Netflix, наречено House of Cars, но това не се случи.

Това е голяма сделка за Amazon, тъй като Top Gear е или беше най-гледаното предаване в света с глобална аудитория от около 350 милиона души годишно. Ако дори само една малка част от тази бройка остане вярна на Кларксън, Мей и Хамънд, това ще бъде голям успех за Amazon.

Продуцентът Анди Уилман може би ще има най-главната роля за възраждането на шоуто. Ако не сте в държава, в която ще се състои премиерата, не се притеснявайте, тъй като Wall Street Journal съобщават, че Amazon ще лицензира предаванията за местни радио- и телевизионни оператори. И все пак има много време, докато Джеф Безос и компания разширят обсега на услугата Amazon Instant Video, тъй като първият от трите сезона няма да започне да се излъчва до 2016 година.

 

Прочетете още: Автомобилната компания Faraday Future със заявка да надмине Tesla Motors през 2017 г.