Кое е най-подходящото превозно средство за един човек в градски условия? Много от вас ще кажат колелото и ще са прави, но има и още едно, което е доста по-компактно и също толкова приятно за каране в града. През 2012 година в Kickstarter се появи един електрически скейтборд, наречен Boosted Board, който всъщност спада към класа longboard и има вграден електромотор и джойстик, с който се управлява, за да върви напред или назад.

Ако се съмнявате в неговите предимства в градски условия, горещо ви препоръчвам да прегледате няколко клипа на YouTube звездата Casey Neistat.

Сега, 4 години по-късно, е време за второ поколение Boosted Board, който идва с подсилена бамбукова дъска, класически longboard стайлинг и за първи път сменяеми батерии с опция за удължен пробег, което дава възможност да изминете разстояние от цели 22 км с едно зареждане вместо само 12 км при предишното поколение.

По-големите 80 мм колелца са специално пригодени за по-трудни терени. Има и различни подобрения в електродвигателите и трансмисията. Всички важни части вече са защитени от вредното въздействие на водата, което прави локвите по-малък проблем.

Новият Boosted Board идва и с нов порт за захранване на аксесоари като фарове - да фарове, за да карате по-спокойно вечер по слабо осветени пътища. Подобрен е и Bluetooth модулът за по-сигурна връзка между джойстика и борда.

Второто поколение Boosted Board се продава на същата цена като своите предшественици: 999 щатски долара за версията с единично задвижване (Single), 1299 за двойната версия (Dual) и 1499 за Dual+. Ако платите допълнителни 100 долара, ще получите и батерия с удължен пробег.

Не на последно място Boosted Board вече има международна сертификация, което означава, че хората извън САЩ могат вече да се сдобият с мечтания борд. От есента доставките ще бъдат разширени до Австралия, Нова Зеландия и голяма част от Европа.

 

 

Източник: Engadget

 

Прочетете и това: Един ден този свръхбърз самолет ще ви откара до Австралия само за два часа