От BMW загатнаха следващата си стъпка със снимка на интересен силует. Това ще е новият M8 Gran Coupe Concept. Моделът ще бъде представен на автошоуто в Женева след броени дни.


От снимката не се вижда много, освен че дизайнът ще близък до купето, за което научихме повече още през януари. По-интересното е, че М8 Gran Coupe ще има четири врати. Въпреки че е концептуален модел за момента, издълженото купе със сигурност ще влезе в серийно производство и ще заеме място до останалите представители на възродената Серия 8.
Първите снимки на маскирана бройка от Серия 8 се появиха преди малко повече от месец, когато от BMW започнаха тестове върху автомобила. Това обаче беше купе с две врати, за разлика от новото Gran Coupe, което ще има четири. До тях в гамата автомобили от осма серия ще има и кабриолет.


Очакваме M8 Gran Coupe да има много сходства с новия М5, що се отнася до двигател и задвижване. Все пак повечето детайли за автомобила се пазят в тайна. Очакваме по-ясна информация на автоизложението в Женева.

Тагове: