Организацията на Международното автомобилно изложение в Женева през 2022 г. (GIMS) няма да продължи напред поради пандемията от коронавирус. След отмяната на събитието през 2020 и 2021 г. търговското изложение трябваше да се завърне на 19 февруари 2022 г., но това няма да се случи. Организаторите определят преместването не като отмяна, а като отлагане, при което GIMS ще се върне като „по-въздействащо“ събитие през 2023 г.

„Решението за отмяна на GIMS 2022 е взето предвид най-добрия интерес както на производителите на автомобили, така и на автомобилните фенове“, казват от Комитета и Съвета на фондацията Salon International de l’Automobile, която отговаря за организирането на автосалона. Групата обвини въздействието, което COVID-19 е оказал както върху ограниченията за пътуване и провеждане на събития, така и върху производителите на автомобили чрез глобалните доставки на полупроводници.

Видяхме много други автомобилни изложби да бъдат отменени през 2021 г., но начинът, по който GIMS продължава да отпада от календара, не е добър знак за индустрията. Преди пандемията това беше едно от най-големите автомобилни изложения в света. Обикновено то привлича повече от 600 000 посетители, включително около 10 000 журналисти в Швейцария. Освен със своя размер и мащаб шоуто беше особено известно с всички нови и атрактивни модели, които дебютираха на изложението.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Летящите таксита в Южна Корея са съвсем близо до редовни полети над многомилионен Сеул