Какво би било бъдещето на полицейските преследвания, ако зависеше от полицията на провинцията Онтарио в Канада? Светкавично бързо и изключително тихо. Какво имам предвид? Полицейската Tesla Model X на онтарийската полиция, която беше представена на канадското международно автошоу в Торонто. Въпросната Tesla X P90D е изложена в една от залите на събитието, за да покаже “бъдещето на полицията”.

Както споделя сержант Кери Шмит, който представя автомобила, това е “подарък от щедър приятел”. Това означава, че не са били похарчени парите на данъкоплатците за машината, която струва около 100 000 щатски долара. За съжаление едва ли това превозно средство ще влезе в употреба и ще преследва бандити. Най-вероятно ще бъде представителен автомобил за управлението в най-населената провинция в Канада. Все пак, докато представяше колата, серж. Шмит сподели, че полицията е “за” идеята Tesla Model X наистина да бъде официално патрулно превозно средство. Остава само да се надяват всички престъпления да се случват в близост до зарядни станции.

Отвъд океана вече имат опит с електрически автомобили в полицията. Полицейското управление в Лос Анджелис придоби 100 броя BMW i3, за да покаже съпричастността си към изчистването на атмосферата. Повечето от автомобилите нямат и 3000 изминати километра, а някои от тях са били използвани за ходене на обяд и взимане на деца от училище вместо за полицейски дела.