Ако стандартните смарт часовници ви се струват скучновати, добре е да видите този на IBM. Патентът всъщност е направен още през 2016, но чак сега го виждаме за първи път. Часовникът има разгъващ се екран от 8 панела, всеки с размери 2х3 инча. В стандартната конфигурация за ежедневна употреба ще се вижда само един от тези дисплеи, а другите седят прибрани във вътрешната част на часовника.

Трябва да се отбележи, че в сгънато положение устройството ще е доста по-масивно от смарт часовниците, които в момента виждаме на пазара, но за сметка на това разгънатият екран няма почти никакви рамки. Разгъването може да става и поетапно. Възможно е да се отворят само четири панела и ще имаме екран с размери 4х6, с конфигурация тип смартфон. Пълното разгъване на 8-те панела ни дава дисплей с големина 8х12 и конфигурация тип таблет.

Снимките не са официални, а са направени от Let’s Go Digital според подробния патент на сайта на USPTO. Важното е, че идеята я има и тя е доста иновативна и освежаваща. Има обаче и много въпроси. Патентът не описва как точно би се разгъвал екранът. Ако наистина крайният продукт изглежда по този начин, със сигурност ще бъде и доста крехък в разгънато положение.

Както винаги трябва да вземем предвид факта, че това е само патент. Няма гаранция, че IBM ще успеят да го превърнат в реалност. Все пак идеята я има за всеки производител, който реши, че това е посоката, в която трябва да се движи smart watch индустрията.

Вижте още: Huawei Watch GT – смарт часовник с до две седмици живот на батерията!

Тагове: