Valve направи нови промени в популярната РС игра Dota 2, най-сериозната от които е бруталното наказание за нарушилите правилата играчи. В социалните мрежи вече се появиха първите оплаквания на геймъри, отнесли гнева на Valve, и по всичко личи, че продължителността на наказанията е безпрецедентна в гейминга.

Най-токсичните играчи са получили „честитки“ за цели 20 години напред. В интернет се разпространи снимка от мултиплейър менюто на наказан играч, на който се вижда съобщение, че онлайн играта е забранена до 19.01.2038 г.

Valve използва поведенческа система за оценки, с която да открива най-токсичните играчи. Именно геймъри с много ниски резултати на нея са в първата вълна на дългите наказания. Според компанията такива играчи са прекалена тежест за гейм общността и не са желани.

Освен това наказанията засягат потребители, уличени в използването на експлойти, както и такива, които са купували и продавали нерегламентирано Steam акаунти. Тези банове все още не са приключили; следващата седмица Valve ще прецизира още повече своя алгоритъм за онлайн тормоз и ще започне да раздава седмични наказания без предупреждение.    


Виж още: Ето всяка една игра, която ще може да играете на Apple Arcade от утре

Тагове: