PlayStation 5 е на пазара почти година и въпреки че наскоро получи голям системен ъпдейт, Sony подготвя още сериозни обновления. Феновете не крият разочарованието си за липсата на ключови функции като например папки за игрите, адаптивна честота на опресняване на екрана, поддръжка на 1440р дисплеи и др. Оказва се, че Sony обръща внимание на тези призиви.

На официалния PlayStation блог старши вицепрезидентът на компанията Хидеаки Нишино обяви, че тя подготвя „вълнуващи нови функции“ и „гигантски списък от неща“, които ще бъдат добавени с нов PlayStation 5 фърмуер ъпдейт.

Интересното в случая е, че Sony възнамерява да се вслуша в исканията на феновете и да добави не само функции, които са били предварително планирани, но и такива, които са искани от геймърите.

„Ще работим за нуждите на нашите клиенти. Искаме да научим от тях какво повече можем да направим за конзолата. Тук сме за всички PlayStation фенове“, казва Нишино.

Засега конкретни дати не се споменават, но септемврийският PlayStation 5 ъпдейт бе най-богатият от излизането на конзолата, което означава, че вероятно ще мине известно време, преди да получим по-сериозно и функционално обновление.

Снимка: Sony

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра