Портативната ретро конзола Pocket на Analogue ще излезе по-късно тази година, но компанията смята, че чакането ще си заслужава. Analogue обяви нова платформа с името AnalogueOS, която ще захранва както Pocket, така и бъдещи Android устройства. Нещо повече, Analogue описва AnalogueOS като единствената операционна система за ретро геймъри и начин да покаже класическите игри както никога досега.

Вместо просто да подкарате играта, платформата ще ви дава богата и полезна информация за всичко свързано с нея - от обложката до полезни съвети за игра. AnalogueOS ще ви позволява да създавате плейлисти с любими заглавия, които да споделяте с други ретро геймъри. Тя дори ще се произнася за автентичността на касетката.

AnalogueOS ще записва времето в игра на всяко заглавие, ще може да включвате Bluetooth контролери, както и да променяте конфигурацията на бутоните. Ще се поддържат и сейв стейт за записване на точния прогрес.

Този подход на AnalogueOS е насочен най-вече към онези ретро геймъри, които държат на физическите носители и автентичността. Ако обаче се окаже успешен, той наистина може да промени ретро гейминга и да консолидира информация, която геймърите обикновено търсят по различни сайтове, клипове и енциклопедии.      

Снимка: Analogue

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2