Преди няколко дни споделихме с вас едно видео, което предвещава нова игра от поредицата Angry Birds. Днес научаваме, че Rovio е създала нова походова ролева игра (RPG).

На първо място, играта ще включва кампания с тежък акцент върху разказа. Докато сегашните Angry Birds части не са толкова съсредоточени над подробно описани истории, то силният разказ е движещ фактор за всяка успешна RPG. От Rovio казват, че борбата ще бъде походова и че също ще бъде „challenging endgame”, която може да предложи режими - Boss, Time attack или Horde.

На второ място, разработчикът обещава система, която ще даде на играчите възможността да изградят оръжия, брони и вълшебни отвари. Ресурсите ще бъдат разпръснати в играта, но също така ще са на разположение за закупуване, което предполага и вътрешна система за покупки с реални пари.

Angry Birds Epic трябва да се появи за iOS устройства в Канада, Австралия и Нова Зеландия още тази седмица. От Rovio очакват тя да бъде на разположение в App Store "съвсем скоро", но подчертават, че това ще бъде една ранна версия на играта. Те заявяват и че това не е алфа или бета версия, но самото заглавие ще претърпи доста промени преди глобалното си разпространение. А когато Rovio решат, че са готови, то Angry Bird Epic ще бъде налична за трите най-големи мобилни OS - iOS, Android и Windows Phone 8.


А разбрахте ли, че ще има и дамска версия на Angry Birds?

Тагове: