Steam Deck е един от най-популярните нови продукти, за които се говори в света на компютърните игри през 2022 г., но не и най-лесният, до който да се докопате. Недостигът на запаси остави мнозина извън новата сензация за преносими компютърни игри. Докато Valve е настроен да увеличи производството, за да помогне за справяне с това, има и много конкуренти на Steam Deck, които се борят за вашата покупка.

Един, който предстои да навлезе на пазара, е AOKZOE AI, който включва AMD Ryzen 7 6800U в популярния форм-фактор, подобен на Switch. Системата работи с интегрираната графика Radeon 680M и тази апетитна LPDDR5X RAM от следващо поколение. Това е интересен пакет и създава силен мобилен конкурент на пазара с AMD. Изглежда, че машината Aya AMD от миналата година може да се сдобие с конкуренция.

Друг плюс за този вид машина е, че AOKZOE AI може да работи с Windows 11 или Steam OS. Това дава на потребителите избор между коя платформа искат да играят или потенциално да изпълняват други задачи. Като се има предвид, че тонове игри сега работят на Steam Deck, Windows вече не е непременно очевидният избор.

Някои неща просто работят по-добре на една платформа спрямо другата, така че има много смисъл да разполагате с опцията за нещо преносимо. В зависимост от това, как функционира, може да бъде полезно устройство за проекти в движение, но първо ще трябва да видим още някои спецификации и устройството в действие.

Налични са няколко видеоклипа за игрите на устройството, но всички те са публикувани от AOKZOE, така че трябва да се приемат с доза недоверие. Те са впечатляващи със заглавия като Elden Ring, които изглежда работят наистина добре на машината.

Най-големият въпрос с всички тези машини, след като потвърди, че работят, винаги е цената, а в момента AOKZOE не казва нищо. Официалният Steam Deck е машина на изненадващо разумни цени, като се има предвид нейният статус и мощност. Въпреки това повечето от алтернативите, които сме виждали, са всичко друго, но не и евтини.

Съдейки по тези спецификации, не очакваме това да бъде особено достъпно устройство, а цената вероятно ще реши по-големият интерес.

Снимка: AOKZOE

Виж още: Qualcomm иска да задмине М2 на Apple със своя чип Nuvia