Само седмица след като стана ясно, че повечето от новите функции на Anthem ще бъдат забавени за неопределено време, онлайн шутърът на ЕА продължава да страда. Неговата Twitch аудитория – все по-важна статистика за съвременните игри – и особено за тези с онлайн елемент – вече се измерват в двуцифрени числа.

В социалната мрежа Reddit потребители очертават спада на зрителите, гледащи игри в света на Anthem от 96 до 52 и най-накрая до само 34 души.   

Спадът в зрителите на стрийминга върви ръка за ръка със срива на самите играчи на Anthem. Неофициална анкета в Reddit показва, че повече от половината отговорили са престанали да играят, докато доклад на Forbes спекулира, че бройката играчи в сървърите на Anthemе толкова малка, че започва да влияе на мачмейкинга. На практика, активността е висока единствено в изиграванията на Heart of Rage на трудност Grand master I, където се печелят много повече награди от другите режими, които никой очевидно не иска да играе или гледа.

Не ни доставя удоволствие да го кажем, но Anthem е в сериозна беда ако проблемите на играта са такива, че засягат нормалното провеждане на мачове. Независимо от това, ЕА трудно ще реши да дръпне шалтера, имайки предвид че Anthem е втората най-добра премиера на BioWare след Mass Effect 3 като само дигиталните прихода от играта са над 100 милиона долара.

Тагове: