Да го кажем направо - не всеки може или дори иска да си купува игрите в деня на премиерата им и на пълна цена. Съвсем нормално е да изчакате разпродажба или пък да я купите от някого след време. Не и според Bethesda обаче.

Геймър на име Райън Хуп се оказа обект на изненадващ съдебен иск от страна на компанията. Причината е нелепа - той продава неотворено копие от РS4 версията на The Evil Within 2 в Amazon Marketplace.

Според издателя фактът, че играта е неразпечатана, я прави като нова, а Хуп не е получил разрешение да продава нови игри на Bethesda. Освен това, тъй като играта не включва някаква форма на гаранция, Bethesda твърди, че офертата е "заблуждаваща реклама".

Искът е скандален и напълно неоснователен. По същата логика всяка една продажба на игра "втора ръка" е незаконна. Освен това самият геймър е платил сумата, за да закупи играта; ако изобщо можем да говорим за нещо, това, че тя не е разпечатана, само подсилва стойността и истинността на офертата, така че трудно можем да говорим за фалшификация.

Засега нито Bethesda, нито адвокатите ѝ коментират случая, но ако се стигне до дело, то може да има огромни последици за всички ни.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

"Дюн" на Дени Вилньов с премиерна дата. Кастът е зверски!

577 | 17.02.2019
Още от Play

GeForce GTX 1660 Ti - поредно разочарование или може би потенциален бестселър?

0 | 18.02.2019