Пет игри по епоса Lord of the Rings са в процес на работа в Embracer, планирани за пускане през финансовата 2023/2024 година. Новината идва от последния финансов отчет на издателя, който може да се похвали със 128% увеличение на нетните продажби в цялата компания.

За заглавията се знае малко, въпреки че докладът отбелязва, че придобиването на Middle-Earth Enterprises е „генерирало голям интерес сред вътрешни и външни партньори за IP по Lord of the Rings в различни медийни формати“.

Един от тези проекти вероятно е играта The Lord of the Rings: Gollum в разработка от студиото Daedalic, за която Embracer ще получава хонорарите от продажбите.

Embracer придоби правата върху Lord of the Rings и The Hobbit на Дж. Р. Р. Толкин през август миналата година. Това не включва правата върху популярните филми.

Общо Embracer има 224 игри в процес на подготовка, от които 31 са AAA игри, насрочени за пускане преди 27/28 финансова година.

Компанията определя AAA игра като игра с над 100 разработчици на пълен работен ден в пиковата фаза на разработка, значителни маркетингови бюджети и очаквани продажби от минимум два милиона единици.

В по-краткосрочен план се подготвят 94 игри за 23/24 ФГ, четири от които са AAA проекти. Останалите са смесица от AA, A и независими игри, големи DLC пакети и порт проекти за нови платформи.

Докладът изброява някои от най-големите обявени проекти, включително римейка на Star Wars: Knights of the Old Republic, предстоящата игра Tomb Raider с Amazon Games, Hyper Light Breaker (продължението на любимата на мнозина инди игра Hyper Light Drifter), Payday 3, System Shock Remake и Lightyear Frontier (предстои да се появи в Game Pass тази година).

Казано бе още, че Knights of the Old Republic има „сериозни проблеми“ и е „отложено за неопределено време“ миналата година, но този доклад я посочва като на път за PC и PS5, макар и без дата на пускане.

В доклада липсват Perfect Dark, разработена от Crystal Dynamics в сътрудничество с Xbox студиото The Initiative, и игра от серията Deus Ex в ранна разработка в Eidos Montreal. Въпреки че нито един от тях не е назован, те вероятно са включени в общо петте проекта според Embracer, които очаква да стартират от Crystal Dynamics и Eidos Montreal преди края на март 2028 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Компанията за извозване на смет Lord оf the Bins предизвика гнева на прочутата марка

 

Още от Play