До момента Sony доминира в класацията за най-продаваните игри на 2020 г., показва проучване на маркетинговата компания NPD. Четири от десетте най-продавани игри от началото на годината до момента са PS4 ексклузиви.  

Най-продаваното заглавие за 2020 г. досега е мутиплатформено Call of Duty: Modern Warfare, а второто е ексклузив за Nintendo Switch - Animal Crossing New Horizons. Следващите три заглавия в класацията са налични само за PS4. Тва са The Last of Us Part II, Final Fantasy VII римейк и Ghost of Tsushima. На осмо място пък е бейзбoлното заглавие MLB The Show 20. Традиционно слабият за гейминга месец август пък изненадващо е доминиран от спортни заглавия. Най-продавана е Madden NFL21, следвана по петите от UFC 4. На трето място продължава да бъде Animal Crossing New Horizons, която се оказва предпочитано от мнозина заглавие в трудните месеци на тази година.

По традиция през септември гейм индустрията се събужда от летаргията на лятото и навлиза в най-силния си период, който продължава чак до началото на декември. Тази година новите хитове на есента ще бъдат придружени от две хардуерни премиери – тази на PS5 и Xbox Series X. Когато те се появяват на пазара, очакваме темпото отново да спадне, защото липсата на достатъчно ексклузиви и традиционният за първата година на новите системи период на версии за сегашните и новите конзоли вероятно ще доведат до известна стагнация на пазара.

На фона на това очакваме продължаващите от доста време слухове за нова и по-мощна ревизия на Nintendo Switch също да се материализират в следващата половин година.   

Снимка: Sony

Виж още: Crysis Remastered става първата игра с ray tracing на Xbox One и PS4 (ВИДЕО)

 

Тагове: