От Sony поднасят една не толкова добра новина – очакваният брой произведени конзоли PlayStation 5 до края на март 2021 ще е едва 11 милиона. Информацията е публикувана на финансовия новинарски сайт Bloomberg и за съжаление не покрива предварително очакваните от тях 10 милиона бройки до края на декември 2020. В доклада се съобщава, че намаляването с около 4 милиона конзоли се дължи на производствени проблеми.

Основен виновник за забавянето вероятно е системата на конзолата, за която липсва основен компонент за процесора. Въпросната част е проектирана от гиганта AMD, чието производство в един момент намаля с рекордните 50% заради COVID-19, като съответно произведените бройки не са достатъчни, за да отговорят на нуждите на Sony.

Трябва да се отбележи, че обявените очаквани бройки са доста над очакваните от Sony – през април прогнозите за PS5 се въртяха около едва 5-6 милиона произведени конзоли до края на март 2021. Противно на очакванията, пандемичната обстановка увеличи обемите на гейминг пазара и той процъфтява.

Очаква се цената на PlayStation 5 да бъде обявена тази сряда, като тя ще е основен показател за това, дали наистина от Sony ще успеят да отговорят на нарасналото търсене.

Снимка: shutterstock

Виж още: Вероятно ще разберем цената и датата на излизане на PlayStation 5 по време на специален showcase следващата сряда

 

Тагове:
Още от Play