Ако имате късмет, отварянето на loot box в Apex Legends може да ви донесе някои от т.нар. heirloom предмети. Това са изключително редки козметични предмети с по-малко от 1 процент шанс да ги използвате. Един ентусиазиран геймър е платил крупната сума от 500 долара, за да отвори 500 кутии с надеждата да попадне на такъв предмет. Когато това най-сетне се случило, той разкрива, че подобно действие от негова страна не си е заслужавало парите.

Коул е 24-годишен младеж и запален геймър. Преди Apex Legends той е играл много Fortnite, както и Overwatch и Rocket Leagues и няма проблем да плаща за микротранзакции. Досега обаче рядко е давал повече от 30 долара за игра. Според правилата на Apex Legends, отварянето на 500 хазартни кутии ви гарантира получаването на даден heirloom предмет, при положение, че все още не притежавате всички части от комплекта.

Именно тази гаранция е накарала Коул да бръкне дълбоко в джоба си.

След емоцията от изживяването обаче, той лека полека усеща хладното разочарование, че всъщност истинският победител е не той, а порочната система.

„В крайна сметка просто не си струваше. Знам, че ако кажа на хората колко пари съм похарчил, те ще ме нарекат „безотговорен“ или „идиот“. Исках обаче да предпазя другите от това да харчат прекалено за такива неща“, разказва Коул, който признава, че след като платил 500 долара бил в истински шок. Той и преди е правил противоречиви финансови покупки, но усещането, че е похарчил толкова за случаен предмет без никаква стойност, наистина го кара да са замисли – нас също.   

Тагове: